Kidsbeweegroute 
Ontwikkeling en realisatie van wandelroutes vol met educatieve weetjes en beweegopdrachten.                            Prikkelt tot bewegen...                                  
 
 
 

Een route voor en door kinderen met prikkelende beweegopdrachten....
Kinderen die met vriendjes als vogels door het groen in hun stad fladderen. Of broertjes die met hun kersverse vakantiemaatjes als kikkers van de ene plek naar de andere plek springen? Mist u deze levendigheid nog een beetje in uw stad/wijk, uw bungalowpark, op uw camping, in uw bos of op uw landgoed? De Kidsbeweegroute voor kinderen van 0-10 jaar brengt hierin verandering en zet kinderen in beweging. 

Wat is een Kidsbeweegroute?        
De Kidsbeweegroute is een zelfstandige wandelroute voor en door kinderen waarbij educatie, lekker bewegen en plezier centraal staan.  De route bestaat uit een parcours (1 tot 2 km) van robuuste palen met leuke borden.  Op de borden staan tekeningen (gemaakt door kinderen), een educatief  weetje met een beweegopdracht en als extra spelelement is een dobbelsteen toegevoegd. Dit concept is uniek en vastgelegd bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom.  Door een dobbelsteen mee te nemen is de route altijd anders!  Kinderen worden zo op  speelse wijze geprikkeld om lekker te bewegen.


Kidsbeweegroute met een eigen thema?
Er is een Kidsbeweegroute van 1,1 km met als thema 'dieren' beschikbaar als basisroute. Wilt u liever dat de Kidsbeweegroute aansluit bij uw landgoed, wijk, park, kasteel, camping of terrein? Dat kan! We vertalen graag de  eigenschappen van uw omgeving naar interessante weetjes, goede vragen en spannende beweegopdrachten. Kidsbeweegroute ontdek de mogelijkheden!  
1. Kidsbeweegroute verbindt niet alleen de ene locatie met de andere locatie maar het verbindt ook mensen. Het geeft een route net dat beetje extra! Samen plezier hebben in bewegen. En zorgt regelmatig voor leuke spontane ontmoetingen. 
2. De Kidsbeweegroute kan worden uitgebreid met speel- en sporttoestellen die de beweegopdrachten versterken.

2. De Kidsbeweegroute kan ook bestaande toestellen of speeltuinen in de route opnemen.  
3. Op de palen kunnen  START, EINDE en een hectometer aanduiding  worden aangebracht die scholieren, hardlopers en atletiekverenigingen helpt met hun trainingsronde.
4. Combineer een Kidsbeweegroute met Kids Speel Middagen. Dit wordt in Raalte al vanaf 2014 succesvol gedaan samen met een onderwijsinstelling. 
5. Kidsbeweegroute kan ook dienen als onderdeel van een groter geheel, een Beweegweb zoals in Roosendaal in de wijk Kalsdonk. Het sluit goed aan bij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en GIDS (Gezond In De Stad) initiatieven. Zie hiervoor www.beweegweb.nl 


Nieuwsgierig en meer weten? 
Kijk op YoutubeTwitter of Facebook.
Of vraag via het contactformulier  een brochure op. Meer weten over het Beweegweb? Kijk op www.beweegweb.nl